måndag 31 december 2018

Renoveringshelvete

Nyårsafton 2018, strax 2019. Dagen som ska spenderas som nästa år ska vara. Vi böjar natten med att lilla J's blöja läcker för första gången på typ 2 månader. Byta blöja 4 på morgonen och sen får lillen dela säng med mamma. 80 cm börjar kännas väldigt litet nu när lillen börjar bli större. Sen frukost följt av den dagliga promenaden till mataffären. Det är alltid slut på något, oftast allt. Tänker att man ska vara duktig och köper saker med kort utgångsdatum (50% rabatt) trots att man inte ens gillar det man köper. Så till lunch blir det kyckling sweet and sour. Jag hatar hemlagad kyckling. Har vägrat det i år nu men som mamma får man tänka bort sina egna preferenser och tvinga i sig tugga efter tugga. tort, tråkigt äckligt.
Sen tvingar jag i mig en kopp äckligt pulverkaffe efter kommentarerna och frågorna om varför jag alltid är trött. Efter det lämnar jag över lille man till morfar och går jag ner i helvetesrummet. Jag har aldrig älskat gymmet man nu är första gången jag verkligen hatar det. Det känns som när jag drog ner alla tapeter på gamla lägenheten fast utan något hopp på glädje i slutet. Just idag är det putsning av de värsta felen på väggarna. Här ska inte bli fin jämn puts utan bara skapligt är målet. Man har på sig andningsmask och skyddsglasögon som trycker in ansiktet och jobbar vidare med den elakartade massan som lämnar röda märken på huden om man råkar få kontakt med den. Vill sanden sitta där den ska i fina jämna streck. Nej, mest vill den ligga i klumpar på golvet. Samtidigt arbetar de andra med att skära bort hårda ojämnheter med vinkelslip så hela rummet blir igen en hälsofara med onaturliga mängder damm.

Andas lugnt. Andas lugnt. Kasta inte ifrån dig putsbrädorna. För  miljonte gången ramlar puts ner. Kom det i ansiktet? Du kliar lite längs de smärtsamma glasögonen. Fanns det puts på handsken? Du vet att borttagning av grejs tar minst 20 min så du accepterar risken. Vad spelar det för roll om du får utslag i hela ansiktet. Du ska använda upp putsen i batch nummer 2. Putsa längs hål och ojämnheter. Hjärnan skriker. Till slut är du klar. Du vet att alla vill att du jobbar mer. längre. bidrar. Men jag hjälper inte ens till att städa. Går upp till den dåliga duschen. Så arg! Så trött på allt. Jobbat i typ 2 timmar men det känns som 8. Ville bidra och vara stöttande. Arbetade tyst för att se till att hatet inte läckte ut. Duschar i duschen med dåligt fall och utan mina produkter. Går inte att använda min dusch då det är för dammigt. Den bra skrapan är naturligtvis där nere så man tar lilla fönsterskrapan. Det är så lite plats att man slår huvudet i metalhyllan. Stoppar sig själv från att slå sönder duschväggarna. Torkar sig snabbt och sen ut för att mata lilla J. Älskar verkligen denna lilla pojke. Vill honom bra väl. Hopas han ska gilla hans hem. Vill att han ska gilla gymmet. Undrar varför man inte orkade renovera mer. Imorgon ska man ner igen. Det känns som en gigantisk sten sitter på gymmet som aldrig försvinner. Renoveringen i gymmet har pågått sen juni. Ändå är det så mycket kvar. Vi tar ett steg i taget och plöjer vidare. Så jag förstår alla som ger upp på sina renoveringar, sina hem. Jag förstår de som bara vill hemifrån. Det är inte kul att renovera. Vi ska "bara" renovera och bygga i några år. Nyårslöfte: Håll dig positiv. Bli inte bitter, trött och grinning. Ta dig igenom även detta år av äcklig kyckling och daglig renovering. Njut av de korta glada stunderna där du inte arbetar. Kram och Gott Nytt år folk!

torsdag 27 december 2018

Julmys




 

Visst är det underbart när julstöket är klart och man bara kan njuta av resultatet. Som varje gång man går förbi granen när man ska gå på toaletten. Det är speciellt härligt på natten när det annars hade varit mörkt.


















I år valde vi att göra mycket mindre julgodis än vanligt. Det har inte saknats. Däremot valde vi att ha flera adventsfester med varsin kaka till. Toppen att hinna träffa fler och inte ha för mycket sötsaker som ska klämmas in på en dag. Man hinner dessutom med flera kul lekar. Mycket charader har det blivit och även ett murder mystery- Jordgubbsuddens Herrgård. Maila om ni vill prova den. Den är för 9 vuxna.
















Pepparkakshuset är dock ett måste. I år blev det en liten kopia på hur vårt hus ser ut. Vi blev nöjda trots mängden krångel som gick åt för att fixa taket.

Hemmajobb på jullovet

Hoppas ni haft en god jul kära läsare!

Nu har vi bott här i ett halvår. Det känns som om vi bott här längre med tanke på allt vi fått gjort. Just nu kämpar vi på med gymmet.  Vi försöker lista ut hur man putsar väggar och behandlar betonggolvet. Sen ska en lyftar-platform byggas. Helst ska det vara klart till den 7de när skolan börjar igen. Jag ska också hinna planera lite lektioner och socialisera med vänner. För att inte nämna mysa med lilla J. Man känner sig lite...
Busy Mum Stock Vector - 9242148

Lilla J växer hela tiden. Han lurades till att ta sina första steg på julafton. Han älskar att springa runt med någon som håller i hans händer. Men på julafton höll han i handtaget till pulkan. Han måste trott det var ett finger för han gick med handtaget som om det var en hand. Lilla J's stora hobbies just nu inkluderar att gå/springa med hjälp eller att öppna ett skåp/låda och dra ut allt som finns där. Det har krävts ett stort städengagemang från de vuxna här hemma för att få det så rent som det faktiskt är.

Familjen provar även på modern konst i källaren. Morfar, pappa och jag gör en tredjedel var utan att se vad de andra målar. Sen målar mormor över så att allt binds ihop. Sist kommer lilla J få sätta hand och/eller fotavtryck. Gemensam konst. Det är förvånansvärt jobbigt att måla. Trots att jag fick använda en konstnärsstudio värt av material så är det fortfarande en pensel med dess brister på en ojämn vägg som målas. Det innebär att man får lust att svära varje gång det inte blir ett rakt streck som man tänks sig. Det är lite som när man ska sätta på sig eyeliner. Av någon anledning vill den aldrig ligga så som jag vill att den ska.
Image result for eyeliner fail