fredag 19 juni 2020

Midsommar a la Corona



Glad midsommar allihop. Förra året firade vi midsommar traditionsenligt. Vi åkte till ett gigantiskt midsommarfirande vid Tyresö slott. Vi hade med oss picknick med bland annat pannkakor. Vi dansade med lilla J runt midsommarstången. Han tycke vi var från vettet.

Men pr 2020 fick vi omvärdera våra traditioner och ifrågasätta vad som är värt vad. Vi firade midsommar hemma. Vi åt grillat. Vi hade egna hemodlade rädisor i vår sallad. Vi köpte kött från karma för att göra det så miljövänligt som möjligt. Vi var bara de som bor i huset. Lilla J fick dock leka med grannarnas barn.

Och en stor del av dagen gick till att höra vår midsommarstång som ska kunna förvaras smart för att återanvändas. Den står i en gjutjärnsfot tilltänkt för en julgran. Stommen är gjord av gamla skeva panelbitar som inte satts på huset och lämnats av den tidigare ägaren. Kransarna är gjorda av snöbärs-buskarna vi försöker utrota från vår tomt med fina blommar vi bland annat fått av min syster på Lilla A's dopdag. Jag och mormor skruvade ihop den. Armarna sitter med en varsin skruv så att den kan fällas rak för förvaring. Och alla har fått måla den. Mormor grundade den grön. Lilla J målade längst ner. mormor över honom. Jag och morfar målade varsin arm och pappa målade toppen. Vi blev riktigt nöjda. Den har även hål så man kan knyta band mellan armarna och toppen.

Kul projekt som inte tog för mycket tid! Och härligt att kunna göra en egen version av midsommarstången. Rekommenderas varmt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar