torsdag 26 december 2019

Barn nummer 2 och när man bäst börjar låta sina barn sova i eget rum

Nu är det ca 2 och en halv månad kvar tills vi förhoppningsvis får träffa barn nummer 2 och nu börjar tankarna flyga iväg på hur allting ska gå. Under december var vi och besökte en syssling till lilla J och då fick pappa hålla i den nya bebisen. Det upprörde lilla J oerhört. Han sa väldigt många "nej" och var tydlig med att det var hans pappa och hans pappa skulle inte hålla en annan baby. Mormor har berättat att vissa barn backar i deras utveckling när de får ett syskon för att visa att de behöver kärlek och uppmärksamhet från deras föräldrar.

Lilla J's säng har ju också stått ihopkopplad med våran och nu går diskussion runt när det är bäst att lära lilla J sova i hans egna rum och hur vi ska gå tillväga. Just nu lutar det mot ca 10 dagar innan beräknat datum och att mormor ska sova i Jonathans rum för att hjälpa övergången. Lilla J kommer då vara 2 år.

Själv kommer jag sakna att ha lilla J bredvid mig i sängen och kunna vakna direkt om han gör det. Jag tänker också att man får köra med öppen dörr till sovrummet (kul nu när vi precis har installerat en dörr hit) så han kan vandra in om han är ledsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar