måndag 2 juli 2018

Källargymsdrömmen - del 1 - Visionen


Del 1 - Visionen

Intro
Denna är till dig Fahlken #ArminVanBuuren

I had a dream last night - a vision:
I saw my basement full of people
Everybody was workin’ out' and screamin' loud;
They were just there to listen to the music
Some even had their eyes closed
Everybody was just smilin'

It was deep
It was underground
Tranceparent
It was magical
It was a happy place
Celebrating music!
Celebrating life!
Men and women - free - without a worry

Then, when I woke up, I realized:
I wanna BE in that moment
The very essence of my existence is looking for that emotion
And when the källargym is finished
I live for that workout


Del 1

Mycket snabb bakgrund
Jag har tränat i … länge... Det måste vara i över 10 år nu som jag lyft vikter. Utan Haninge hälsostudio och Najadens gym hade man fortfarande varit utan gains. Men som jag brukar säga nuförtin’ med hus, barn & jobb är det inga gains längre, man är glad för sina “keeps”. Dessutom tillhör man numera klassen -80 kg, självvalt naturligtvis. Halvtrasig med en axel som behöver kortisonspruta och en rygg som inte klarar varken marklyft eller knäböj är det skönt att vara lättviktare. Därför balanserar jag ~80 kg. För oss invigda som dykt djupt in i tränings- och fitnessträsket är det lustigt med all medial uppmärksamhet kring vikt och hälsoideal. För en annan är vikten, i jämförelse, lika flexibel som ett gummiband av den smalare, tunnare sorten. Nu tänker ni kanske att den här läsningen var inte så värst intressant. Inte heller handlar den om källargym, som rubriken föranlett er att tro. Men, frukta icke!

Till ämnet
Följer ni bloggen vet ni att vi är nyinflyttade i ett hus. Kanske känner ni också till att stora delar av källaren liknar en Schweizisk grott-spaanläggning. Med Schweizisk grott-spaanläggning menar jag inte den här typen:

 
Jag menar det på ett humoristiskt, ja nästan lite galjhumoristiskt sätt. Ja, jag bjuder på lite självdistans och postar helt enkelt nedan ett par bilder på hur det egentligen ser ut i de två utrymmen som i framtiden kan tänkas husera ett legendariskt hemmagym.

Det ska alltså förhoppningsvis bli källargym av åtminstone ett av dessa utrymmen. Eventuellt får något tungt stå i det ena utrymmet och något annat tungt i det andra utrymmet...

I nästa avsnitt ska vi se om vi inte kan börja skissa upp hur det kan tänkas se ut, planlösningsmässigt, när det är klart.

Tunga hälsningar
CG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar