måndag 19 mars 2018

Glutenfri filmjölkslimpa

Gott glutenfritt bröd att ha som melllis, till soppan eller frukost.
Ingredienser (2 limpor):
2 dl mandelmjöl
2 dl bovetemjöl
2 dl kokosmjöl
1 dl potatismjöl
2 dl majsmjöl
1 dl rismjöl
1 dl nötter (vi använde valnötter)
1 dl solrosfrön
4 msk psyilium husk
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
4 msk chiafrön
1 tsk salt
1 dl sesamfrön
1,5 dl russin
1 dl mörk sirap
1 liter fil
                                     

Steg 1: Sätt ugnen på 180 grader.
 Steg 2: Häll i mandelmjöl


 Steg 3: Ha i bovetemjöl.
 Steg 4: Ha i kokosmjöl.
 Steg 5. Ha i potatismjöl
 Steg 6: Ha i majsmjöl.
 steg 7: Ha i rismjöl.
 steg 8: Hacka nötterna och ha i blandningen.


Steg 9: Tillsätt psylium husk.
 steg 10: Tillsätt bakpulver.
 steg 11: Tillsätt bikarbonat.

 Steg 12 Tillsätt chiafrön
 steg 13 Tillsätt salt
 steg 14: Tillsätt sesamfrön
 steg 15: Tillsätt russin
 steg 16. Blanda allt du haft i.
 steg 17. Tillsätt mörk sirap.

 Steg 18. Tillsätt filmjölk.
 steg 19 Blanda allt

 steg 20. Lägg bakplåtspapper i brödformarna.
 steg 21. Häll i smeten.


 steg 22. Ställ timern på 55 min.

 steg 22. Ta ut brödet och skär skivan du vill äta,



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar