Gott glutenfritt bröd att ha som melllis, till soppan eller frukost.
Ingredienser (2 limpor):
2 dl mandelmjöl
2 dl bovetemjöl
2 dl kokosmjöl
1 dl potatismjöl
2 dl majsmjöl
1 dl rismjöl
1 dl nötter (vi använde valnötter)
1 dl solrosfrön
4 msk psyilium husk
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
4 msk chiafrön
1 tsk salt
1 dl sesamfrön
1,5 dl russin
1 dl mörk sirap
1 liter fil
Steg 1: Sätt ugnen på 180 grader.
Steg 2: Häll i mandelmjölSteg 3: Ha i bovetemjöl.
Steg 4: Ha i kokosmjöl.
Steg 5. Ha i potatismjöl
Steg 6: Ha i majsmjöl.
steg 7: Ha i rismjöl.
steg 8: Hacka nötterna och ha i blandningen.
steg 10: Tillsätt bakpulver.
steg 11: Tillsätt bikarbonat.
Steg 12 Tillsätt chiafrön
steg 13 Tillsätt salt
steg 14: Tillsätt sesamfrön
steg 15: Tillsätt russin
steg 16. Blanda allt du haft i.
steg 17. Tillsätt mörk sirap.
Steg 18. Tillsätt filmjölk.
steg 19 Blanda allt
steg 20. Lägg bakplåtspapper i brödformarna.
steg 21. Häll i smeten.
steg 22. Ta ut brödet och skär skivan du vill äta,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar