söndag 18 mars 2018

Nytt hus och Wonder Woman

Lillen har inte varit lika glad de senaste två dagarna. Han går att trösta och sen somnar han och då är allting bra. Men han har varit ledsen mycket när han är vaken. Mest vill han äta. Han äter så mycket att han spyr upp det mesta. Jag har läst att de inte kan överäta om de ammar man jag är ändå orolig då det ibland verkar som om han har ont i magen efter att han ätit.

De tackade nej till vårt bud på 50-tals huset och idag var det visning. Mamma och Calle gick dit och spanade och det var många som var där. Vi tror dock inte vi kommer lägga något mer bud på huset då vi hittat ett annat vi tycker ännu mera om. Det nya huset är inte alls lika charmigt men det är mycket mer renoverat. Det finns en färdigfixad våning där man inte behöver göra något och kan bo medan man fixar andra. I 50-tals huset skulle saker fixas överallt så man kunde egentligen inte bo där förrän en hel del var gjort. Nu när vi har lillen känner vi att det praktiska måste få komma först. Och huset och trädgården är ändå väldigt fint. Jag har bara sett bilder men Calle och mormor körde förbi för att se hur det såg ut. Vi har redan kontaktat mäklaren och hoppas köpa snabbt.

Mäklaren för vår nuvarande lägenhet ringde oss också idag och sa att hon hade två intresserade och undrade om vi kunde ha en till visning. Vi gick med på att ha en på torsdag. Nu hoppas vi på att få ett bra pris på denna och att vi kan köpa det nya huset vi gillar så mycket.

Igår såg vi Wonder Woman. Jag hade hört så mycket bra om denna och jag byggt upp en del förhoppningar som jag inte riktigt tyckte den levde upp till.
Image result for wonder woman
Jag kände att själva berättelsen var lite för enkel. Den hade en del bra karaktärer men huvudtesen typ "krig är dåligt" och "människor väljer att vara goda genom kärlek" var för enkel. Om vi pratar superhjälte filmer där de slåss mot nazister skulle jag välja Captain America. Det känns också som om huvudkaraktären inte gick igenom något som ändrade hur hon var och såg världen. Egentligen ändrades inte någon. De hade samma ideal i början som i slutet. De dåliga hade också urusel motivation, försöket att ändra Wonder Woman till ond var oerhört patetiskt, och konflikterna mellan de goda kändes tvingade. Det positiva jag kan säga är att action-scenerna var snygga. Jag gillade också hur de visade världen Amasonerna bodde i.

Sammanfattning:
På en magisk gömd ö bor ett krigarfolk med bara kvinnor. Det finns bara ett barn på ön, Diana (blivande Wonder Woman). Hennes mamma är drottning och moster är deras bästa kämpe. Hon får höra om kriget som ledde till att de bor gömda på ön.

Zeus skapade människan för att vara vis och god. Hans son Aries gillade inte mänsklighet och försökte få gudarna att se det dåliga i dem och spred då krig bland människorna. (Det hela känns mycket som berättelsen om hur Lucifer föll från himlen) Amasonerna (krigarkvinnorna på ön) var med i kriget för att återskapa fred. Aries dödade de flesta gudar men skadades allvarligt av Zeus. Zeus gömde amasonerna på ön så att de skulle kunna kämpa mot Aries om han kom tillbaka. De fick också ett vapen som kunde döda en gud.

Det är tydligt att det är något speciellt med Diana. Hon är visserligen det enda barnet på ön men också pratas det hela tiden om saker hon inte får veta och göra för att stora negativa saker kan ske. I alla fall gör hon något magiskt och en sekund efter kraschar en pilot under andra världskriget ner i vattnet vid deras ö. Han följs av flera tyska soldater. Amasonerna dödar tyskarna men flera dör också då de inte kämpat mot pistoler förut.

När Diana får höra om kriget tror hon Aries har kommit och att han måste stoppas. Hon ger sig av med piloten för att hitta och döda Aries.

Den får 2 av 5 toasters.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar