torsdag 29 mars 2018

Nu börjar det...

Hej!

Nu börjar det hända grejer. Idag skrev vi på kontraktet för vårt hus. 131 kvm bostadsarea med 121 kvm biarea och tillstånd till tillbyggnad. Dubbelgarage till Calle, nära till skola och förskola till Jonathan, stor trädgård till mormor, och helt tyst (ingen trafik) till Steve. Dessutom bergvärme och vattenburen golvvärme. 1 juni har vi inflyttningsdatum.

Nu är det en hel del att planera och fixa, en del kul, en del svårt och en del jobbig. Roligast att att tänka på Jonathans barnrum och dop. De tidigare ägarna av huset hade planterat ett fruktträd på tomten till varje barn på deras dop. Detta tyckte vi var en så underbar tradition att vi tänkt sätta ett körsbärsträd till Jonathan på hans dop. Frågan är om dopet också ska vara inflyttningsfest?

Svårt att planera blir ordningen för renoveringar och liknande. Här handlar det om kompromisser och prioriteringar. Alla måste bli nöjda. Som tur är så är tillräckligt mycket klart så man kan bo där bekvämt under alla renoveringar. Det jobbigt kan vara bullret från renoveringarna. Vi vill även göra en tillbyggnad.

Jobbigt att planera blir att ta in offerter för alla arbeten, se till att alla inköps görs i tid, hålla scheman och hålla koll på budgeten.

Idag började vi allt med firande på sushi och att ringa och berätta om köpet för familjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar