torsdag 15 februari 2018

kokostoppar

Kokostoppar
3 av 5 toasters
Igår provade jag att göra kokostoppar då jag insåg att detta var en glutenfri efterrätt. De blev fina men fick bara 3/5 i betyg då de kändes väldigt söta. Jag undrar om man kan göra dem lite nyttigare genom att ersätta socker med banan.

recept:
50 gram smör
2 ägg
2 dl socker
200 gram kokosflingor
1 tsk vaniljessens
1 msk cognac

Steg 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.
 Steg 2. Blanda ägg och socker.

 Steg 3. Tillsätt kokos.

Steg 4. Tillsätt det smälta smöret.
 Steg 5. Tillsätt cognac.
 Steg 6. Tillsätt vaniljessens. Rör om.

 Steg 7. Rulla till bollar. Detta blir snyggare om man gör med händerna men man blir jättekladdig och det känns som om man förlorar smet. Det går att använda skedar.
 Lägg bollarna i ett diagonalt mönster på en plåt klädd med bakplåtspapper.

 Steg 8. Ställ in kokostopparna i ugnen i 12 minuter.

Steg 9. Ta ut och låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar